top of page

AANPAK

Alles over de therapie: Functies

Met 'Thalpori' ga ik terug naar één van de oertalen, het Grieks, de taal van de boeiende mythes, archetypes, goden en godinnen. 'Thalpori' betekent letterlijk 'warmte, aanmoediging en zorg'. Voor mij staat 'Thalpori' voor het therapeutisch klimaat dat ik wil scheppen tijdens de sessies, in een sfeer van veiligheid en vertrouwen, van warmte en geborgenheid, zonder oordelen en vooroordelen, empathisch. Kortom, in een context van zorg en zorg dragen voor jou! 

Ik ben geschoold als integratief, humanistisch psychotherapeute.

De humanistische stroming, ook wel de cliëntgerichte therapie genoemd, vertrouwt op de eigen groei- en ontwikkelingsmogelijkheden van de mens. Onze psyche is een zelfregulerend systeem dat gezond wil blijven. Dit is echter pas mogelijk als de voorwaarden vervuld zijn, net zoals een plant ook sterft als die te weinig of te veel water krijgt, te weinig of te veel zonlicht,...   

Het integratieve staat voor de verschillende stromingen in de psychotherapie, zoals de cognitieve gedragstherapie en de systeemtherapie. Afhankelijk van de soort problemen, kunnen interventies en  technieken uit die éne therapeutische stroming meer geschikt zijn dan technieken uit de andere stromingen.  

 

Samen met jou wil ik persoonlijke kwesties onderzoeken en psychische problemen aanpakken. Mijn therapiesessies zijn erop gericht om de voorwaarden te scheppen waaronder psychische klachten verdwijnen of verzachten. Waar mogelijk gaan we ook je eigen vaardigheden verder ontwikkelen en  je leren je eigen therapeut te worden, zodat je ook toekomstige obstakels het hoofd kan bieden. 

Wees welkom!

 

bottom of page